Kuva Empulta.

Tehtiin elokuussa viikon reissu Oulusta Ranuan Rovaniemen, Saariselän öö Utsjoen kautta päiväreissulle Norjaan Vesisaareen. Viime kesänä kierrettiin Etelä/Keski-Suomea, nyt oli vuorossa pohojonen! 

Kysyin matkatovereiltani (meitä oli yhteensä seitsemän, hiukan ahdasta välillä) haluaisivatko he tehhä mulle rastat ja kiinnittää niihin villajatkeet matkan aikana. Kyllä ne halus! 

Aloitettiin Rovaniemellä Saramanin kotikotona laittamalla mun päähän permanenttiaineet muutaman tunnin ajaksi. Ei vaikutusta mun vahvaan tukkaan. Homma jäätyi joksikin aikaa sitten, koska pelkkä kammalla takutus ei saanut mun tukkaa rastoittumaan kunnolla.

Tarvittiin huovutusneulaa rastojen tiivistämiseen, mutta mistäs sellaisen taiot pohjoisessa? 

Kuva Emulta.

Vesisaari koitui pelastukseksi, sillä sieltä löytyi vahingossa pikkupikku käsityöliike jossa oli huovutusneuloja ja suostui myymään vieläpä euroilla sen! Päiväreissu Norjassa vietettiin pääosin tällä rannalla. Kuva Empulta.

Kuva Empulta.

Kuva Emulta.

Tukka kumiponnareilla jaettu rastaosioihin. Kuva Empulta.

Takaisin sivistyksen parissa Torniossa/Haaparannassa, ja viimeinen ilta yhdessä! Meillä oli kolme huovutusneulaa, joten kolme tyttöä oli kiinni mun päässä. Tässä vaiheessa sattui tosi paljon, tuntui että hiuksia kiskotaan yksitellen irti päänahasta noin sata kertaa sekunnissa. Kuva Empulta.

Samana iltana se olikin vaaalmissss tukka! Kuvattu automme sisällä, se oli meiän koti viikon ajan. Kuva Madelta.

Olen ikikiitollinen teille ihanille ensinnäkin mun tukasta, näistä kuvista (kiitos kuvaajille, mullahan ei kameraa ollut mukana) ja ylinpäätään koko saakelin reissusta!